ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 22.05/10:51  Reacția retailerului Kaufland este de a spune că incidentul ar fi fost „regizat”:
 
„Incidentul a avut loc acum două zile și a fost regizat, cu scopul de a crea senzațional, cele două persoane purtând microfon și fiind însoțite de un cameraman profesionist. Vă confirmăm că agenții de pază au respectat procedurile, ce includ contactarea autorităților competente pentru gestionarea cazurilor de agresivitate și nerespectare a legii.

Îndemnăm clienții să respecte măsurile de protecție la cumpărături, să își păstreze calmul și să pună sănătatea lor și a celorlalți pe primul loc. Facem toate eforturile pentru a preveni răspândirea virusului și suntem în permanent contact cu autoritățile”, a mai precizat retailerul.

ACTUALIZARE 15:43 Versiunea Poliției despre evenimentele de la Kaufland este contrazisă de către filmul care prezintă ce s-a întâmplat înainte și în timpul venirii forțelor de ordine.

Astfel, se vede cum doi cetățeni, un bărbat și o femeie, refuză să le fie luată temperatura de către angajații Kaufland, iar la un moment dat aceștia cheamă Poliția. În momentul în care femeia îi cere unui polițist să se legitimeze, acesta reacționează spunând că trebuie să meargă la secție, lucru pe care persoana în cauză îl refuză.

Respectivul polițist cheamă colegii și aceștia îi arestează pe cei doi. Pe filmare nu se observă vreun element de violență, nici fizică, nici verbală, comis de cei doi: nici asupra angajaților Kaufland, nici asupra polițiștilor.

ȘTIREA INIȚIALĂ


Imagini ce au făcut turul rețelelor de socializare prezintă mai mulți polițiști care iau pe sus și încătușează un cetățean în fața unui magazin Kaufland. 

În dreptul imaginilor publicate pe 21 mai scrie că bătrânul ar fi fost pedepsit pentru că a refuzat termoscanarea. În replică, Poliția Capitalei afirmă incidentele s-au petrecut pe 19 mai și persoanele s-ar fi manifestat violent „pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea”.

„La data de 19 mai a.c., prin apel 112 a fost sesizat un scandal în derulare, într-un centru comercial din sectorul 5. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Secției 24 Poliție, care au identificat trei persoane, doi bărbați și o femeie, care se manifestau violent, pe motiv că nu li s-ar fi permis accesul în magazin, deoarece au refuzat termoscanarea", a transmis, joi, Poliția Capitalei.


„Persoanele au fost sancționate contravențional, conform prevederilor Legii nr. 61/1991, pentru refuz de legitimare, provocare de scandal și împiedicarea intervenției polițiștilor în îndeplinirea obligațiilor de serviciu", sună comunicatul instituției.