ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Două femei, angajate ale sucursalei CEC Bank din Zlatna, sunt acuzate că au furat bani din conturile de economii ale clienților.

Cazul a fost preluat de Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din Poliția Județeană Alba. Anchetatorii presupun că există sute de păgubiți, iar prejudiciul s-ar ridica la sute de mii de euro.

Ancheta este extrem de complexă și există posibilitatea să existe și alți posibili complici ai celor două femei, însă până acum doar cele două sunt suspectate de delapidare și fals.

Cele două femei, care sunt surori, puseseră la cale un adevărat sistem prin care sustrăgeau bani din conturile unor clienți fără ca aceștia să observe. Astfel, ele își alegeau persoane în vârstă sau pe care le cunoșteau și profitând de încrederea acestora încercau să evite accesul acestora la informații despre conturile pe care le aveau. Mai mult, una dintre femei, profitând de faptul că lucra de foarte mult timp în sucursala bancară, primea bani de la clienți pentru a le depune în conturile acestora, însă nu-i înregistra în operațiune și nu le dădea niciun document justificativ.

De asemenea, angajjatele CEC plăteau dobânda bancară clienților care o solicitau în numerar, în plic, fără să le ofere vreo chitanță sau vreun document justificativ privind operațiunea bancară.