ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană avertizează România că s-a abătut semnificativ în 2016, în timpul Guvernării tehnocratului Dacian Cioloș, de la traiectoria de ajustare în vederea atingerii obiectivului bugetar pe termen mediu.

„Dezastrul lasat de tehnocrati este certificat luni de CE și continuat de actualul Guvern!", susține fostul șef ANAF, Gelu Diaconu.

Fostul șef al Fiscului amintește că pe parcursul anului trecut a atras atenția ca se va ajunge la limita declanșării procedurii de deficit excesiv, „ca urmare a incompetenței tehnocraților „salvatori"."

„Cred că eram printre cei foarte puțini, dacă nu singurul, care puneam această situație pe seama precarității colectării veniturilor (încetinirea până la blocare a măsurilor antievaziune) și nu a procesului de relaxare fiscală!", scrie acesta într-o postare pe Facebook.

Potrivit acestuia, astăzi asistăm la „desăvârșirea" operei tehnocrate într-un ritm îngrijorător.

„Câțiva baroni locali și o gașcă care „controlau" în trecut evaziunea în zona București-Ilfov au avut grijă să preia frâiele ANAF și ale Antifraudei. Concomitent, cu o insistență aproape de inconștiență, se presează pe creșterea structurală a cheltuielilor bugetare în principal prin creșterea salariilor bugetarilor", adaugă el.

Echilibrul bugetar este „în mare pericol", avertizează Diaconu.

„Măsura de confiscare a rezervelor companiilor de stat este, cum e cazul Nuclearelectrica, o măsură disperată pentru a aduna bani la buget!", explică fostul șef al Fiscului.

„De remarcat că pentru PRIMA DATA este inițiată o asemenea procedură a cadrului de guvernantă economică a UE. Spectrul unei situatii ca în Grecia nu este atât de departe! Vorba cântecului: România trezește-te!", conchide acesta.