ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La nici două săptămâni după ce legea a intrat în vigoare, a fost depusă prima contestație la o notificare de dare în plată.
 
Este vorba despre o contestație depusă de către UniCredit. Avocații spun că, cel mai probabil, unitatea bancară a invocat o excepție de neconstituționalitate.

”Acum avem dosarul înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 6. Unicredit a contestat notificarea de dare în plată și, în zilele următoare, vom afla în mod exact ceea ce a trecut banca ca apărare privind notificarea pe care noi am făcut-o”, a declarat avocatul Adrian Cuculis, citat de B1TV.

Aceasta este prima contestație la o notificare de dare în plată, iar avocații spun că aceasta ar trebui să fie judecată într-un timp scurt.

Potrivit avocatului, banca nu ar fi putut invoca prea multe motive în cazul contestației. Motivul este simplu, legea nu le permite unităților bancare să facă apărări pe chestiuni de fond referitor la contractul de credit.

”Singurul lucru la care se poate raporta banca atunci când contestă o notificare de dare în plată sunt cele patru condiții de admisibilitate. Alte apărări nu poate să aducă, motiv pentru care eu consider că această contestație la notificare va fi respinsă."

25 mai este ultima zi în care băncile și recuperatorii de creanțe pot formula contestații la notificările depuse în ziua intrării în vigoare a legii dării în plată.