ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Autoritatea de concurență a evaluat operațiunea din punct de vedere al compatibilității acesteia cu un mediu concurențial normal și a constatat că activitățile companiilor nu se suprapun în România. 

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Intesa Sanpaolo SpA a achiziționat rețeaua bancară aparținând sucursalei din București a Veneto Banca SpA Italia Montebelluna, scrie Zf.

Atât Banca Comercială Intesa Sanpaolo România SA, cât și Veneto Banca SpA Italia Montebelluna Sucursala București activează în domeniul serviciilor financiare și bancare.

Intesa Sanpaolo a ajuns în urma tranzacției de cumpărare a Veneto Banca la o cotă de piață cumulată după active de peste 2% și va avea o rețea formată din 50 de unități în România. Italienii de la Intesa operează pe piața românească prin două subsidiare, respectiv banca comercială Intesa San­paolo România SA și Intesa Sanpaolo SpA Torino - sucursala București, inregistrata dupa preluarea Veneto.

Anul trecut, Intesa avea în România o cotă de piață de 1,04%, iar în cazul Veneto cota era tot de 1,04%, astfel că după această tranzacție cota de piață totală a italienilor urcă la 2,08%.

Intesa Sanpaolo se situa în 2016 pe locul 18 în clasamentul bancar local, cu active de circa 4,1 mld. lei. Intesa Sanpaolo este unul dintre cele mai mari și mai puternice grupuri bancare din Europa, cu 19 milioane de clienți și 5.000 de sucursale în 40 de țări din întreaga lume.