PNL și PSD au ajuns, vineri, la un acord cu privire la programul guvernamental "Prima casă”.
 
Plafonul crește la 250.000 de euro, potrivit acordului survenit vineri în cursul discuțiilor purtate de inițatorul legii, Daniel Cătălin Zamfir, lideri politici și reprezentanți ai utilizatorilor de servicii financiare, potrivit digi24.ro.
 
La discuțiile ”lungi și constructive”, după cum au fost acestea caracterizate de Daniel Cătălin Zamfir, au participat Viorel Ștefan, vicepreședinte PSD, avocatul Gheorghe Piperea, Ciprian Nica, vicepreședinte al Comisiei Juridice, și Cătălin Voievozeanu de la Asociația Utilizatorilor de Servicii Financiare-
 
Programul guvernamental ”Prima Casă” va fi exclus de la Legea Dării în plată, după acordul dintre PSD și PNL. 

”Prima Casă trebuie iasă cu totul din mecanismul Legii dării în plată. Aici sunt două judecăți: prima este aceea că beneficiarii creditului Prima Casă nu au nevoie să fie ajutați. Nu trebuie să încercăm să reparăm ceva ce nu e stricat. Nu există dificultăți de rambursare la Prima Casă pentru că programul a fost instituit după criză, deci imobilele se aflau la o valoare scăzută, nu au pierdut din valoare o dată cu criza, iar persoanele care au luat credite nu au pierdut din venituri pentru că asta s-a întâmplat înainte de lansarea programului Prima Casă.
 
Al doilea motiv este că programul a fost de așa manieră construit ca avansul să fie mic și ratele să fie mici. Atunci programul este unul suportabil de persoane aflate la începutul carierei și al vieții și au nevoie de ajutor. Un alt motiv este că programul Prima Casă funcționează. Băncile dau credite cu avans de doar cinci la sută, ceea ce e foarte puțin, doar pentru că primesc garanția statului”, a declarat Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR, citat de zf.ro.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews