ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Alte 30 de persoane cu averi mari, de peste 20 de mil. euro, intră sub controlul ANAF în următoarea perioadă, anunță noul șef al instituției, Dragoș Doroș.

"Procedura de control la marile averi a fost făcută după un program așa cum se face ea de oameni care o fac de mult timp. Se strâng date, se evaluează riscul se selectează un lot de oameni care sunt chemați. Scopul principal al acestui tip de control e să îi facem să înțeleagă că e foarte bine să declare tot ce trebuie. Interesul nostru e să îi ținem. A fost o primă etapă. Acum înțeleg că s-a dat drumul la următorul lot, care e tot de 30 de persoane fizice cu averi mari care intră sub controlul Fiscului", a spus șeful ANAF pentru Capital.ro

Pe 6 august 2015, ANAF a anunțat că a demarat programul de asigurare a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal bazat pe analize de risc. 

"Sunt peste 14,3 milioane de persoane fizice în România care au venituri impozabile. Acestea trec prin mai multe filtre. Însă noi îi verificăm pe cei care au împrumutat firma cu mai mult de 200 de mii de lei, cei care cumpără bunuri sau case a căror valoare depășește 70 de mii de euro, sau au depozite anuale la bănci mai mari de 150 de mii de lei. De asemenea, vorbim de persoane care au cumpărat mașini mai scumpe de 25 de mii de euro. Analiza de risc s-a făcut la peste 295 de mii de persoane. Mai exact, s-au comparat veniturile recent declarate cu toate cheltuielile efectuate și creșterea patrimoniului. De asemenea, verificăm care sunt sursele neimpozabile la care au apelat. Mai exact retrageri din depozitele bancare. Astfel, 7.879 de persoane fizice au fost propuse pentru verificarea amănunțită. Vorbim aici de patroni bogați de firmă săracă, persoane cu patrimoniul semnificativ dar fără activități economice cunoscute, persoane cu venituri volatile, vorbim aici în principal de oamenii din show-biz care au venituri inclusiv din exploatarea comercială a dreptului de imagine, din participarea la evenimente, fără să existe un contract permanent care să permită urmărirea veniturilor. Anul trecut s-au verificat circa 300 de persoane. Anul acesta vor fi verificate 319 persoane, respectiv un al doilea lot",  a mai spus Dragoș Doroș.