ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală) pregătește o nouă măsură prin care speră să aducă mai mulți bani la buget, oficialii instituției estimând circa 9 miliarde de lei. Este vorba despre introducerea caselor de marcat electronice care vor fi legate la serverele Fiscului.

Profesorul Bogdan Glăvan critică măsură, despre care spune că va duce la dispariția multor agenți economici.

„Ultima gargară otrăvită este introducerea caselor de marcat electronice. Acum, ce va să fie este următorul lucru. Orice procedură de acest gen, care extrage mai mulți bani din sectorul privat, decapitalizează IMM-urile, lovește fix în micii antreprenori români. Așa cum s-a întâmplat și cu creșterea TVA, încasările vor crește brusc după care vor scădea. E logic, pe principiul tăierii crăcii de sub picioare: nu ai cum să ai creșteri sustenabile de venituri bugetare din moment ce tu mărești povara fiscală. Statul va ieși mai prost pe urmă și potopul va fi mai inevitabil.

De loteria fiscală ați mai auzit ceva? Nu. E ca și cu teroriștii de la Loviluție. Au existat, au făcut poc și au dispărut. Încasări bugetare? Nema.

Deci, taxați-i și voi pe teroriștii fiscali. Cu așa ceată incultă, derivată din fosta nomeclatură comunistă, nu poți să ai pretenții”, a scris Bogdan Glăvan pe contul său de Facebook.

Acesta a amintit de alte măsuri ale ANAF care s-au dovedit falimentare: impozitul forfetar și Split TVA.