ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Economia României a suferit mai multe modificări importante în ultimii ani, scăderea TVA și reducerea altor taxe creând îngrijorare printre oficialii de la finanțe.

Însă ministrul finanțelor, Anca Dragu, declară că economia României nu mai înregistrează dezechilibre macroeconomice, iar din această cauză preconizează că nu vor fi creșteri de impozite și taxe pentru anul viitor.

”Eu aș vrea ca taxele să nu mai crească pentru că economia este stabilă. Comisia Europeană a decis în februarie că economia nu mai înregistrează dezechilibre macroeconomice. Pentru o economie cu o datorie publică scăzută, undeva la 40% din PIB față de o medie europeană de aproape 90%, nu există motive pentru creșteri de taxe și impozite”, a spus Anca Dragu pentru Evz.ro.

Aceasta a vorbit și despre activitatea ANAF, care a trecut la verificarea marilor averi în urma cărora s-ar putea aduna sume importante pentru bugetul de stat.

”Avem două direcții de acțiune. Este vorba de activitatea de verificare a situației fiscale a persoanelor fizice cu averi mari și verificarea persoanelor fizice cu risc fiscal. În categoria averi mari intră persoanele fizice cu patrimoniu de peste 20 de milioane de euro sau venituri anuale de peste 12 milioane de lei. În 2015, au fost finalizate zece verificări ale situației fiscale personale, fiind stabilită o bază suplimentară de 23,7 milioane de lei, venituri de impozitat, venituri nedeclarate”, a mai precizat ministrul finanțelor.