ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În scandalul Legii dării în plată, băncile s-au opus, unul dintre argumentele forte fiind acela că nu au multe credite imobiliare neperformante, iar numărul restanțierilor este mic.

Cea mai mare bancă din România vrea să scape de restanțieri. BCR a scos la vânzare un pachet de credite ipotecare neperformante în valoare de peste 400 de milioane de euro, arată pe surse jurnalul de tranzacții mîrșanu.ro.

BCR a vândut și anul trecut credite neperformante de două miliarde de euro. În acest moment se află în diverse stadii de vânzare credite de 2,7 miliarde de euro, sumă care include atât imprumuturile date companiilor, cât și cele acordate persoanelor fizice.

Primele trei bănci din țară au acum la vânzare 3.000 de apartamente și case executate silit. Ele vin de la clienții care nu și-au mai putut plăti ratele și de regulă sunt vândute la prețuri sub media pieței, potrivit digi24.ro.