ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru clienți, legea dării în plată este o lege a evacuării locuinței, iar pentru piață bancară și pentru siguranță economică a țării, în general, această lege este un factor major de risc și incertitudine, susțin reprezentanții BCR, cea mai mare bancă din România, conform Zf.ro.

"Pentru cazurile realmente sociale, unde soluțiile de restructurare clasice ori alte instrumente nu mai pot funcționa, ne vom abține de la a iniția proceduri judiciare de contestare a notificarilor care întrunesc condițiile legii darea în plată. Reiterăm faptul că respectăm legile statului român, însă convingerea noastră fermă este că Legea Darea în Plată încalcă Constituția, iar din acest motiv vom solicita verificarea constituționalității legii”, mai spun cei de la BCR.

Cea mai mare bancă din România consideră că aplicarea legii în plată are mai multe efecte negative, care au început să se vadă deja în piață.

”În tot acest context, tot ceea ce putem remarca este faptul că o altfel de abordare, incluzând deduceri fiscale pentru reducerea șoldurilor debitorilor supra-îndatorați, ar fi evitat măsurile nesustenabile și efectele negative ale legii Darea în Plată. Din păcate, cel mai notabil dintre aceste efecte, blocarea curentă a pieței creditelor ipotecare, deja afectează în mod negativ mii de clienți”, conchid reprezentanții BCR.