ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Acţionarii Băncii Comerciale Carpatica (BCC) grupaţi în jurul lui Ilie Carabulea, au ajuns la o înţelegere cu casa de investiţii J.C. Flowers din SUA, care urmează să le cumpere acţiunile deţinute în bancă, potrivit unui raport trimis la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

 

De asemenea, fondurile inclusiv a drepturilor de preferinţă în cadrul majorării de capital, prin care Banca urmează să primească resurse financiare noi.

J.C. Flowers este una dintre cele mai mari case de investiţii americane de pe Wall Street, renumită mai ales pentru preluarea de entităţi bancare aflate într-o situaţie dificilă.

Ilie Carabulea are 41% din acţiunile BCC, dar împreună cu alţi acţionari controlează majoritatea voturilor, astfel că tranzacţia nu ar mai trebui să întâmpine obstacole, chiar dacă raportul precizează că „vânzarea acţiunilor către fondurile de investiţii care beneficiază de consultanţa J.C. Flowers & Co. este supusă unor termeni şi condiţii precum şi obţinerii aprobărilor menţionate în memorandum”.

Banca va acorda exclusivitate J.C. Flowers la preluarea acţiunilor în perioada auditului.