ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Raiffeisen Bank i-a cerut omului de afaceri George Becali să-și retragă banii din conturile deschise la această instituție financiară, pentru că la jumătatea lunii aprilie îi va închide conturile, informează Luju.ro.

Banca nu l-a somat doar pe Becali, ci și pe fiicele acestui, Teodora, Cristina și Alexandra, dar și firmele unde latifundiarul este acționar, scrie sursa citată.

Acțiunile Raiffeisen Bank vin într-o ciudată coincidență simultan cu o serie de acuzații noi aduse de DNA împotriva patronului FCSB. Astfel, Parchetul Anticorupție îl acuză pe Becali de spălare de bani, mai precis a unei sume pe care Becali a obținut-o în urma unei hotărâri judecătorești irevocabile.

Conform Luju.ro, acest dosar are la bază o plângere făcută inițial în februarie 2016 de Corpul de control al premierului Dacian Julien Ciolos, plângere clasată de fostul adjunct al Secției I a DNA Dănuț Volintiru (azi iesit la pensie), dar redeschisă ulterior de procurorul Radu Ionescu.

În apărarea sa, Becali spune că acuzațiile nu stau în picioare, fiind vorba de bani obținuți la vedere, de la statul român.

„E un procuror care a vrut să se afirme. A fost o prostie! Judecătoarea a desființat decizia. Eu eram în pușcărie și am obținut 30 de milioane de euro după ce ne-am calificat în Champios League și am vândut jucători. Geambazi a încasat banii în numele meu. Și după mi i-a dat înapoi. Iar când a avut Steaua nevoie de bani, el a împrumutat clubul. Acuzația nu stă în picioare. Acea sumă de bani a fost stabilită de Înalte Curte de Casație și Justiție! Dacă cei de la Curtea Supremă îmi dau niște bani, cum pot fi bani negri? Statul nu are bani negri! A venit un procuror care a zis că «Nu mă interesează ce decizie a dat Curtea Supremă. Eu fac altă evaluare!»”, a declarat Gigi Becali la Pro X.

Patronul FCSB spune că plângerea procurorului Radu Ionescu este făcută cu rea-voință, ignorându-se o hotărâre judecătorească.

„La Tribunal mi s-a ridicat sechestrul pus pe bani. Înseamnă că nu sunt acuzat. S-a spus că este o suspiciune de spălare de bani, dar dacă judecătoarea a ridicat sechestrul înseamă că nici nu sunt suspect. Este o mizerie făcută de procuror. A făcut o reevaluare pe care nu avea voie să o facă. Banii ăia au circulat pe cer? I-am transferat prin conturi bancare, la vedere. Ca să speli bani trebuie să-i ascunzi. Eu am făcut totul la vedere. Sunt bani de la statul român. 

Poate că o parte din acei bani au ajuns la mine. Pentru că Geambazi a luat bani de la Steaua când avea nevoie și după mi i-a dat înapoi. Dar cea mai mare parte a ajuns la spitale și biserici. Decizia dată de Curtea Supremă nu poate fi atacată de nimeni. Nici 700 de miliarde de procurori nu se pot atinge de ea. Procurorul a făcut o expertiză pe care nu avea voie s-o facă. E abuz în serviciu! E faptă penală. Poate-i fac plângere pentru abuz în serviciu. A fost cu rea credință! E vorba de o decizie irevocabilă!”, a declarat Becali.