ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Consolidarea pe piața bancară românească va continua și este posibilă chiar o înjumătățire a numărului de instituții de credit, însă procesul nu va fi rapid și automat, susțin unii bancheri care au participat la conferința „Emerging funding for the real economy", care l-a avut guest speaker pe George Friedman, unul dintre cei mai influenți consultanți americani în geopolitică, președinte al Stratfor și Geopolitical Futures, scrie Zf.ro.

”Procesul de consolidare se va produce. Este greu de crezut că se poate supraviețui cu o cotă de piață foarte mică. Însă, câte bănci vor rămâne și în ce perioadă de timp, este dificil de estimat. În mod clar avem un număr mare de bănci. Ar putea să rămână 15-20 de bănci... cine știe. În mod clar vor fi câteva bănci universale și câțiva jucători de nișă", a declarat Mihaela Bîtu, deputy CEO, direc­torul diviziei de com­mer­cial banking la ING Bank.

În urma consolidării vor rămâne câteva bănci universale și câțiva jucători de nișă, procesul urmând să fie influențat și de „forțele pieței" și de noile reguli din banking, potrivit bancherilor.

În ultimii doi ani, am asistat la tranzacții importante cu portofolii de credite neperformante, dar și la achiziția unor bănci de către alți jucători din piață. În urma tranzacțiilor din ultimii ani a început să se vadă în statistici consolidarea, dar există în continuare bănci care-și caută cumpărător.