ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sistemul bancar a obținut în 2016 un profit net de 4,3 mld. lei, al doilea cel mai mare câștig anual după izbucnirea crizei economice, relevă datele BNR.

Rezultatele raportate de bănci indică faptul că legea privind darea în plată a imobilelor și legea privind conversia creditelor în franci elvețieni la cursul istoric, ambele ajunse în final la Curtea Constituțională, nu au afectat în cele din urmă băncile așa cum era anticipat.

Câștigul raportat de bănci a fost susținut în special de îmbunătățirea calității portofoliilor și scăderea provizioanelor, după ce băncile au scăpat de o parte importantă din creditele neperformante.

La finalul anului trecut, pe piața românească operau 37 de bănci, din care opt au statut de sucursale ale unor bănci cu sediul în alte state membre ale Uniunii Europene.