ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O divizie a bursei londoneze ar putea ajunge la București. Ziarul Financiar citează astăzi surse din piața imobiliară care susțin că grupul care administrează London Stock Exchange caută birouri de 6500 de metri pătrați în București.

La București ar urma să ajungă circa 500 de posturi. România ar fi fost aleasă în fața Poloniei și Bulgariei.

Ar fi un pas în pregătirea Brexitului, care va deveni efectiv în martie anul viitor. Entitățile financiare au nevoie de pașaporatele de tranzacționare europene pentru a opera pe piața comună și o dată ce Regatul Unit părăsește blocul european, city-ul londonez nu va mai avea acele drepturi. Bursa face ceea ce fac și băncile comerciale care își transferă o parte din activitate pe continent.

Din păcate, băncile aleg marile centre financiare ale Uniunii, în special Frankfurt și Paris, nu Bucureștiul.

Nu este prima informație despre apariția la București a London Stock Exchange. Prin decembrie, ministrul pentru mediul de afaceri Ilan Laufer a spus la o televiziune că bursa de la Londra ar urma să vină la București. A fost însă o declarație fără amănunte.