Bugetar de lux! Președintele CEC are un salariu de 23.000 euro lunar. În 2016 a depus în conturi 900.000 de euro

Conform ultimei declarații de avere, Ghețea are un salariu de 23.000 euro (103.486 lei). Acesta mai are venituri din colaborări - 190.000 de lei pe an, din chiria unui apartament incă 117.358 lei pe an, iar din pensie 108.115 lei pe an.
Pe lângă aceste venituri anuale, Ghețea deține două terenuri, trei case, două mașini, o șalupă de agreement, bijuterii, ceasuri de 30.000 de euro, titluri de stat de peste un milion de lei, dar și un număr de 14 conturi, dintre care 9 deschise anul acesta la 9 bănci diferite, toate având valoarea de 100.000 de euro fiecare!
Radu Grațian Ghețea s-a născut la data de 7 august 1949 în municipiul Roman. A absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității București (1972) și apoi Facultatea de Științe Economice din cadrul ASE București (1985).
Conform Wikipedia, în perioada 1972-1988, el a urmat mai multe cursuri de perfecționare în informatică și telecomunicații bancare în România, Franța, Austria, Ungaria și Cehoslovacia. În anul 1985, a urmat un curs de comerț exterior. Ulterior, între anii 1990-1993, a urmat stagii de pregătire de scurtă durată desfășurate la bănci din Anglia, Franța, Elveția, Italia, Austria, Ungaria și Belgia.
Devine membru al mai multor organizații profesionale: președinte al Grupului utilizatorilor români de SWIFT (din 1990), membru în Consiliul de Administrație al Băncii Anglo-Române (1991-1994), precum și președinte al Comisiei IT a Asociației Bancherilor din România (din 1991).
În anul 1994, se transferă în cadrul Alpha Bank România (fosta Bancă București), unde va ocupa funcțiile de vicepreședinte al Consiliului de Administrație și membru al Comitetului de Direcție (1994-1996), apoi pe cele de prim-vicepreședinte al Consiliului de Administrație și membru al Comitetului de Direcție, având în coordonare directă departamentele de Trezorerie, Operațiuni, Contabilitate, Informatică și Telecomunicații, Proceduri, Organizare, Personal, Logistică.
La 1 februarie 2007, Radu Ghețea a preluat funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Alpha Bank România. A deținut această funcție timp de trei luni, demisionând după numirea sa ca președinte al CEC. [2]
La 11 mai 2007, Radu Grațian Ghețea, președintele Alpha Bank România și al Asociației Române a Băncilor, a acceptat să preia funcția de președinte al Casei de Economii și Consemnațiuni (CEC), singura bancă din România rămasă în proprietatea statului

la lupta pentru Adevăr!
Pe același subiect

Cade America? - Ridurile pe care Fardul nu le mai poate ascunde

Ilie Șerbănescu: ”Nu mă pune pe mine să folosesc card, ca să îmbogățesc băncile! Principalii evazioniști în România sunt multinaționalele, care externalizează cel puțin 90% din câștiguri fără justă impozitare. Restul sunt povești pentru tâmpiți”
Av. Gheorghe Piperea: Plafonarea numerarului este neconstituțională. IATĂ DE CE!

Elena Radu: Limitarea încasărilor și plăților cu numerar (cash) e de fapt o excepție de la regula interzicerii operațiunilor cu numerar. ACCEPTĂM SAU NE REVOLTĂM?

BlackRock: Noi conducem America, nu Biden! – Am dori ca Războiul din Ucraina să nu se termine niciodată – Care e prețul lui Zelenski? (VIDEO)

Te uită cum moare Dolarul / Potop e-napoi și-nainte...
Recomandările noastre

Statul Român către KIEV: Actul final al Conferinței CSCE de la Helsinki prevede posibilitatea modificării frontierelor pe căi pașnice, diplomatice. DOCUMENT AL PARLAMENTULUI ROMÂNIEI CĂTRE UCRAINA, din 28 noiembrie 1991

Autentifică-te sau înregistrează-te pentru a trimite comentarii.
Comentarii (3)