ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CEC Bank, a șasea bancă după active, a vândut un pachet de credite de consum și carduri de credit neper­formante în valoare brută de 541,4 mil. lei (120 mil. euro) anul trecut pentru care a încasat 94 mil. lei, ceea ce în­seamnă un discount de 83%, potrivit situațiilor financiare anuale ale băncii.

Ziarul financiar anunță că recuperatorul polonez Kurk ar fi cumpărătorul pachetului de neperformante.

Senatorul Daniel Zamfir a avut o poziție extrem de radicală față de această decizie, acuzându-l pe președintele CEC că a făcut o afacere extrem de proastă.

„Daca ar fi sa negocieze cu debitorii ar destabiliza sistemul, nu?Adica, la banca Statului, președintele ei, eternul domn Ghetea, cu venituri de 30.000 de euro lunar, nu răspunde în fața nimănui pentru aceasta contraperformanță? Mai mult decât atât, a mai luat și bonusuri grase că sa dea credite care ulterior au devenit neperformante...

Nu e deloc lipsit de importanță ca de ani de zile Ghetea e ținut acolo de Isarescu, BNR nefiind de acord ani de zile ca altcineva sa ocupe acea funcție!”, a scris Zamfir pe Facebook.