ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficiali din Alberta au anunțat că se consideră că aproape toate incendiile din 2024 au fost cauzate de om, în ciuda afirmațiilor că „schimbările climatice” ar fi de vină.

Pe 24 aprilie, ministrul Pădurilor și Parcurilor din Alberta, Todd Loewen, a dezvăluit că departamentul său estimează că majoritatea incendiilor din provincie din acest an au fost provocate de om și nu sunt cauzate de „schimbările climatice”, așa cum susțin mass-media și politicienii.

„Ne așteptăm ca aproape toate incendiile cu care ne-am confruntat până acum anul acesta să fi fost cauzate de om, având în vedere perioada în care ne aflăm în sezon și tipul de vreme pe care o constatăm”, a declarat Loewen, citat de LifesiteNews.

În acest an, Alberta s-a confruntat deja cu 172 de incendii, iar 63 încă ard activ.

„Vă îndemn să vă evaluați proprietatea pentru pericolul de incendiu și să luați orice măsură preventivă posibilă pentru a atenua aceste riscuri”, i-a avertizat Loewen pe cetățeni.

Anunțul lui Loewen vine la câteva săptămâni după ce premierul din Alberta, Danielle Smith, a promis că incendiatorii care provoacă incendii în Alberta vor fi trași la răspundere pentru faptele lor.

„Pe măsură ce ne apropiem de sezonul incendiilor, este important să înțelegem că 67% dintre incendiile din Alberta sunt declanșate de om”, a explicat ea. „Dacă declanșați un incendiu, puteți fi acuzat, amendat și tras la răspundere și veți plăti toate costurile asociate combaterii incendiilor", a adăugat Smith.

Smith a făcut aceste comentarii după ce anul trecut a dezvăluit că majoritatea incendiilor din provincia ei (500 din 650) au fost cauzate de oameni și nu de „schimbări climatice”, așa cum au susținut mass-media și politicienii din opoziție.

De asemenea, Smith a ordonat anul trecut anchetatorilor cu privire la incendii să verifice de ce unele dintre cele care au făcut ravagii pe o vastă întindere a provinciei nu au avut „o cauză cunoscută” la scurt timp după ce s-au răspândit.

În pofida afirmațiilor potrivit cărora numărul incendiilor de vegetație a crescut drastic din cauza „schimbărilor climatice”, cercetări din 2023 au arătat că incendiile de pădure au scăzut la nivel global, în timp ce media a crescut cu 400%.

În plus, s-a descoperit că multe dintre incendiile din primăvara și vara anului trecut au fi cauzate de incendiatori și nu de „schimbări climatice”.

Royal Canadian Mounted Police (RCMP) a arestat piromani care au fost acuzați că au provocat incendii în toată țara, inclusiv în Yukon, Columbia Britanică și Alberta.  

De asemenea, în Quebec, imaginile din satelit au arătat apariția simultană misterioasă a mai multor incendii în provincie, ceea ce a stârnit îngrijorarea că incendiile ar fi fost un efort coordonat al piromanilor.