ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea mai mare bancă din Germania a anunțat că va închide sau fuziona 188 dintre filialele sale de pe cuprinsul țării. Mișcarea are loc în condițiile în care instituția continuă să aibă probleme financiare semnificative.

Deutsche Bank va închide sau fuziona 188 dintre filialele sale de pe cuprinsul Germaniei în 2017, a anunțat instituția financiară cu sediul la Frankfurt.

Christian Sewing, director însărcinat cu clienții privați, susține că decizia de a închide aproape 200 de filiale a fost luată din cauza faptului că tot mai mulți clienți își îndreaptă atenția către serviciile bancare online.

Conform unei liste publicate pe website-ul băncii, citat de epochtimes-romania.com, Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land german, va fi cel mai afectat, în condițiile în care 51 de filiale vor fi desființate în cursul anului următor.

Berlinul va pierde 43 de filiale, 26 dintre ele făcând parte din Berliner Bank, compania partener a Deutsche Bank. Nici Frankfurt, unde se află sediul băncii, nu va fi scutit - cinci filiale vor fi închise.

Deutsche Bank are în prezent 723 de filiale în Germania și instituția a subliniat pe website-ul său că multe dintre acestea vor fuziona devenind unități "mai mari și mai puternice”.

Ca parte a măsurilor sale de austeritate, Deutsche Bank va desființa, de asemenea, aproximativ 3.000 de locuri de muncă cu normă întreagă.