ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisarul european Corina Crețu avertizează Guvernul României că trebuie să prezinte dovezi cum că măririle salariale sunt sustenabile și că nu va fi depășit deficitul bugetar de 3%. Comisia se teme astfel de o nouă criză economică, similară cu cea din Grecia.

„Comisia Europeană așteaptă documentații din partea Guvernului României. În această etapă suntem - în ce măsură Guvernul României va considera că aceste măriri de salarii sunt sustenabile și se poate îmbunătăți viața oamenilor, în paralel cu menținerea acestor reguli. Pentru că am avut cazul Greciei și, într-adevar, Comisia Europeană are aceste temeri. Spania, Portugalia au intrat în criză", a afirmat Corina Crețu.

Comisarul European pentru Politici Regionale susține că guvernul trebuie să demonstreze că măsurile pe care le-a propus sunt sustenabile.

„Bani avem, creștere economică avem. Dar să vedem cât de sustenabile sunt aceste propuneri de măriri salariale, astfel încât să nu intrăm pe procedura de infringement, de a fi puși sub observație pentru felul în care depășim sau nu deficitul bugetar", a precizat comisarul european.

Alerta Corinei Crețu vine în contextul în care ministrul de Finanțe VIorel Ștefan a anunțat că: „Guvernul este pregătit să ia măsuri de reducere a cheltuielilor, în cazul în care va constata depășirea țintei de deficit bugetar de 3% din PIB, astfel încât România să nu depășească acest nivel".  O declarație criticată de liderul PSD, Liviu Dragnea.

„O declarație foarte inspirată a domnului, după 2 luni deja vorbește de tărieri. Sigur, nu am apucat să vorbesc cu dumnealui, cred că premierul trebuie să vorbească cu dumnealui, nu președintele Camerei, dacă o să avem vreo ședință la partid o să îmi permit să îl intreb și eu și alți colegi", a afirmat Liviu Dragnea în legărură cu declarațiile ministrului

Dragnea susține că ministrul Finanțelor nu are motive să se îngrijoreze că va depăși deficitul de 3%.