ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fiscul a fost acuzat că duce în realitate o luptă cu mica evaziune și pierde din vedere „marea evaziune”. De altfel, aceasta este și impresia ministrului Finanțelor, care a mărturisit la Digi24 că acțiunile de control ar trebui direcționate către acea zonă. „N-am nici un fel de problemă să mă angajez la o astfel de luptă”, a spus Eugen Teodorovici. 

Eugen Teodorovici a recunoscut că acțiunile de control au fost îndreptate mai degrabă spre zona de mică evaziune.

„Și eu am o astfel de percepție, nu mă ascund, pentru că oricât de mulți ar fi în zona de mică evaziune, în zona de mare evaziune sunt poate mai puțini la număr, dar au volumul foarte mare. Și acolo trebuie să ne axăm. Nu trebuie să lăsăm nici una dintre cele două zone. Pe zona de mare evaziune vor fi multe acțiuni și control direct. Și o luptă indirectă cu marea evaziune. Aici sunt două idei: fie organizare de tombole fiscale pe produse care vin din zona marii evaziuni, legumele și fructele de exemplu, astfel încât să stimulezi solicitarea bonului fiscal din această zonă de către populație. O a doua chestiune este acea idee de a lăsa românului, la finalul unui an, posibilitatea de a-și deduce din impozitul pe venit în timpul unui an o parte din cheltuielile din o anumită zonă de evaziune fiscală.

Adică, omul, într-un an de zile, știe că-și strânge aceste bonuri fiscale pentru ca la final de an, în limita a 20%, 30%, din impozitul pe venit își poate lua înapoi niște bani pe care i-a cheltuit pe produsele unde evaziunea este mai ridicată. Sunt metode și n-am nici un fel de problemă să mă angajez la o astfel de luptă”, a declarat Eugen Teodorovici.