ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Direcția Națională Anticorupție a fost sesizată pentru posibile fapte de corupție în urma împrumutului luat de România de la FMI în 2009.

Au fost făcute 270 de sesizări la DNA ce privesc acordurile semnate cu Fondul Monetar Internațional, Comisia Europeană, Banca Mondială și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

 

În plângeri sunt indicate și persoanele care ar fi responsabile pentru prejudicierea României: este vorba de Traian Băsescu, Emil Boc, Mugur Isărescu sau Lucian Croitoru.

Direcția Națională Anticorupție a constituit un dosar penal referitor la împrumutul pe care țara noastră l-a luat de la instituțiile internaționale în anul 2009, potrivit unui răspuns al DNA la o sesizare făcută în luna august de o persoană fizică.

Reprezentanții DNA au explicat că un dosar penal se constituie în urma unor verificări preliminarii care urmăresc să constate dacă faptele reclamate sunt suficiente pentru a fi întocmit dosar penal la DNA, potrivit Bursa.ro.

România a semnat în 2009 un acord cu Fondul Monetar Internațional (FMI), Comisia Europeană (CE), Banca Mondială și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) de 20 de miliarde de euro.

Persoana care s-a adresat DNA susține că prejudiciul suferit de statul român ca urmare a contractării acestor împrumuturi se ridică la 600 de milioane de euro pe an, plătiți cu titlu de dobândă pentru suma de 20 de miliarde de euro.