ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema Laureați ai Premiului Nobel originari din România – Elie Wiesel.

Aversul monedei redă casa memorială Elie Wiesel din Sighetu Marmației, inscripția în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 Lei”, stema României și anul de emisiune „2017”.

Reversul monedei prezintă portretul lui Elie Wiesel și inscripțiile în arc de cerc LAUREAT AL PREMIULUI NOBEL PENTRU PACE și Elie Wiesel.

Prețul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broșura de prezentare este de 375,00 lei.
 
Supraviețuitor al Holocaustului, Elie Wiesel a scris pe larg despre condițiile de încarcerare în lagărele naziste și, în anul 1986, i-a fost acordat Premiul Nobel pentru Pace, Comitetul norvegian salutând „activitățile concrete pentru cauza păcii și demnității umane".

Elie Wiesel a scris 57 de cărți, majoritatea în limbile franceză și engleză, inclusiv „Night", bazată pe experiențele în lagărele de concentrare naziste. Elie Wiesel a fost președintele Comisiei de Consiliere a publicației Algemeiner Journal și profesor de Științe Umaniste la Universitatea din Boston.