ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


România a înregistrat un nou trimestru de creștere economică rapidă, dar politicile fiscale prociclice și creșterile salariale exagerate amplifică riscurile, apreciază agenția de evaluare financiară Fitch Ratings.

„România înregistrează un nou trimestru de creștere economică rapidă, dar politicile fiscale prociclice și majorările salariale rapide din 2017 sporesc riscurile", transmite agenția de evaluare finaciară Fitch Ratings, notând că PIB-ul României a crescut cu 5,7% pentru al doilea trimestru consecutiv, aceasta fiind cea mai puternică performanță de la nivelul UE.

„Anticipăm că ritmul creșterii economice (a României -n.red.) va încetini în anii 2018 și 2019, în contextul relaxării politicilor de stimulare economică, urmând să fie la nivelul de 3,4% în 2018 și 3,5% în 2019" (...), precizează Fitch.

„Cu toate acestea, creșterea economică rapidă a început să genereze riscuri asupra indicatorilor externi; de asemenea, există riscul supraîncălzirii economice, în contextul în care salariile depășesc ritmul creșterii productivității", atrag atenția specialiștii agenției Fitch Ratings.