ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondul american de investiții JC Flowers a cumpărat subsidiara din România a Piraeus Bank, a anunțat banca. Tranzacția a fost notificată autorităților săptămâna trecută și este estimată să fie finalizată în prima jumătate a anului viitor.

Părțile nu au comunicat valoarea tranzației. La 30 septembrie, Piraeus Bank România avea active totale de 1,5 miliarde de euro, 99 de sucursale, 1.300 de angajați și 150.000 de clienți activi. J.C. Flowers are un capital de 15 miliarde de dolari, investit în 50 de companii în 17 țări în industrii precum cea bancară, de asigurare și reasigurare, precum și alte firme din domeniul finanțelor. 

Firma cu capital privat a lansat trei fonduri de plasamente private până acum, de la înființarea sa în 1998, de către bancherul J. Christopher Flowers, fost partener la Goldman Sachs. 

Recent, Piraeus Bank, cea mai mare bancă elenă după active, a ajuns la un acord pentru vânzarea operațiunilor bancare și de leasing din Serbia, în cadrul unui program prin care urmărește să își reducă expunerea pe piețele externe, inclusiv în România.