ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu doar oamenii simpli sunt victime ale abuzurilor băncilor. Fostul antrenor al echipei naționale Victor Pițurcă și-a dat seama că plătește extrem de mult pentru un credit contractat la Credit Europe Bank. 

Pițurcă făcuse în urmă cu 10 ani un împrumut de nevoi personale în valoare de 1,5 milioane euro. 

„Plăteam de atâția ani câte 14.500 de euro pe lună, rata și dobânda. Abia de curând am aflat că în această sumă, pe lângă dobânda de 10 la sută, oricum mare față de ce se întâmplă prin Occident, mai intra și altceva, un alt comision, cel de administrare a contului. Numai pentru acest comision dădeam 1.400 de euro pe lună. Mi s-a părut enorm, dar și abuziv”, a povestit fostul selecționer pentru Gazeta Sporturilor

În primă instanță, Pițurcă pierduse procesul. Apoi, la Curtea de Apel, a apelat la avocatul Gheorghe Piperea, care avea în palmares câteva victorii de răsunet împotriva băncilor.

După doi ani, Pițurcă a câștigat inclusiv recursul la Înalta Curte de Casație și Justiție, în procesul în care a contestat legalitatea acelui comision de administrare a contului său. Astfel, Pițurcă a recuperat 220.000 de euro.

Tehnicianul spune că „oricum, banii aștia tot la bancă îi voi da, că până acum le-am dat un milion de euro și mai am să le mai plătesc încă un milion. Dar este incredibil ce fac în România băncile străine! Pe lângă dobânda extrem de mare, care nu are nicio legătură cu realitatea, mai iau și alte comisioane și nenorocesc oameni!

Acum, de exemplu, nu mai am rată de 14.500 de euro, ci de 13.100 de euro pe lună. Le-am și propus celor de la bancă să scădem acei 220.000 de euro din datoria pe care o mai am și să rămână de plată doar 800.000 de euro. Nu au vrut. Normal, doar ca să plătesc dobândă la suma mai mare”.