ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gheorghe Piperea anunță că Banca Națională a României pregătește o serie de măsuri pentru ajutorarea sistemului bancar în cazul în care vreo bancă ar avea probleme și ar trebui să intre în faliment.

Acesta spune că acest lucru nu se va întâmpla grație unei proceduri gândite de conducerea BNR, dar care va antrena ”severe sacrificii și jertfe ale drepturilor și ale proprietății creditorilor băncii, inclusiv - sau mai ales - deponenților”.

”Banca Nationala se pregateste de rezolutie bancara*. Sectiunea din BNR care se va ocupa de aceasta treaba simpla in locul tribunalelor si fara sa ii consulte pe deponenti va fi condusa de Bogdanel Olteanu, un profesionist desavarsit, de altfel.
Ca sa salveze de la faliment bancile sistemice**, BNR va institui o procedura similara falimentului prin beneficiile pentru banca, dar total opusa falimentului prin lipsa oricarei restrictii si sacrificii pentru banca. Procedura antreneaza, insa, severe sacrificii si jertfe ale drepturilor si ale proprietatii creditorilor bancii, inclusiv - sau mai ales - deponentilor. De precizat ca BNR nu are nevoie sa intrebe un judecator daca si in ce masura poate sacrifica drepturi (nu va fi nevoie de cursuri de specializare la Sinaia) si nici daca aplica masura confiscarii depozitelor unor contracte in derulare (nimeni nu va merge cu camionul de exceptii de neconstitutionalitate la CCR, caci nu va mai avea bani de avocati).
In perioda rezolutiei, la adapostul efectului de inghetare a executarilor silite dinspre creditori si al efectului de oprire a cursului dobanzilor si penalitatilor (o creanta de 100 de mii ramane 100 de mii indiferent daca rezolutia ramane aplicabila un an sau zece, urmand sa fie amputata la final), banca va continua sa functioneze ca si cand nu s-ar fi intamplat nimic - business as usual. Daca va trebui sa va execute silit, o va face. Daca va trebui sa va vanda unor colectori de creanta, va va vinde. Daca va vrea sa va conteste darea in plata pe motive idioate, o va face. Totul sub comanda profesionala a lui Bogdanel, cunoscatorul banking-ului islamic.
Despre asigurarile si linistirile din link-ul anexat, va spun ca totalul depozitelor populatiei la nivelul lui iulie 2016 este de cca 154 mld lei. Nu stiu ce depozite au IMM - urile, beneficiare si ele ale asa-zisei garantii de 100 mii de euro. Ma tem, insa, ca cele 1,5 mld (posibil suplimentate de stat cu 500 mil euro imprumut de urgenta) de care dispune Fondul de Garantare nu sunt suficiente nici pe o masea daca intra in rezolutie o singura banca sistemica.

*rezolutie bancara = un cvasi-faliment bancar la adapost de controlul judecatorului si al creditorilor, netrasparent, ocult, derulat de niste "experti" invizibili si de niste alchimisti din BNR, menit a salva banca sistemica si conducatorii sai de la un faliment onest, trasparent si judiciar, in urma caruia vinovatii sunt bagati la puscarie pentru bancruta frauduloasa si pusi sa plateasca daunele cauzate deponentilor. De precizat ca, in cazul insuficientei fondurilor luate de la actionari si confiscate de la deponenti, in derularea rezolutiei se vor lua bani de la stat, adica de la noi, contribuabilii. Totul pentru evitarea unui faliment judiciar. Bancile sunt prea mari pentru a fi lasate sa falimenteze in mod onest, nu asta vi s-a tot spus de vreo 10 ani?

**banci sistemice = primele 10 banci ca marime; se intampla ca 7 dintre acestea sa fie si din clubul "select" al bancilor cu clauze abuzive si practici inselatoare, intotdeauna aparate de Isarescu in calitate de avocat ultim. De precizat ca bancile ne-sistemice nu intra in acest safe haven pastorit de Bogdanel, ele putand fi trimise in faliment judiciar, la nevoie. Concurenta loiala, capitalism de piata, economie libera, ce mai tura-vura : toate pe paine.”, a scris Gheorghe Piperea pe contul său de Facebook.