ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce România are o creștere economică record, cursul leu-euro a ajuns la un nivel istoric, iar Robor-ul a crescut de peste trei ori mai mult decât în urmă cu câteva luni, băncile care activează în țara noastră o duc din ce în ce mai bine.

Avocatul Gheorghe Piperea avertizează în privința problemelor financiare pe care românii le vor avea începând cu anul viitor, atunci când costul creditării va crește vertiginos, iar marile bănci vor continua să facă profituri uriașe pe spatele românilor.

„În timp ce debitorii români asistă pasiv cum instanțele din București și din alte orașe mari resping pe bandă rulantă acțiuni în înghețarea cursului și se lametează pe facebook, spaniolii se bucură de efectele speței Andriciuc, o hotărâre obținută la sesizarea unei instanțe din România. Bine, unii sunt mai mult preocupați să nu piardă promoțiile de blecfraidai, ingnorând voioși capcanele plantate în contracte de (dez)onorabilii creditori. Se va vedea ce înseamnă riscul valutar și de dobândă doar prin iunie 2018, când cursul la euro va trece de 5 lei, iar robor va trece de 5%. Dar atunci va fi prea târziu. Cu soluțiile cimentate acum, banksterii vă vor râde în nas, voioși achizitori de credite ieftine. Iar vouă vă va rămâne vechea și mult încercata lamentație pe facebook. 

O să mă întrebați ce e de făcut. Două chestii ar avea efect: boicotul și revolta administrativă și judiciară masivă contra celor care vă abuzează și înșeală. Nu veți face asta, însă. Pentru că, nu-i așa, lăcomia este bună, mulțimea își va revendica dreptul de a consuma pe credit. S-a mai întâmplat asta, când mă chinuiam să vă explic de ce e bună legea dării în plată. Tinerii frumoși și liberi mi-au organizat chiar proteste pe motiv că le "răpesc” dreptul de a se face captivi pe 30 de ani pentru a-și "cumpăra” pe credit colivii de 50-60 mp prin Programul Prima casă, colivie pe care o vor putea pierde la anul, odată cu dublarea ratelor. Rise up? Nope. Just hangin’ arround.”, a scris avocatul pe contul său de Facebook.

Avocatul a mai scris și despre profitul pe care sistemul bancar îl realizează în țara noastră, în pofida faptului că „10 bănci sunt în faliment nedeclarat”.

„Profit de 4 mld lei pe întreg sistemul bancar în primele 9 luni ale anului. And still counting ...
E nasol să faci afaceri în România. Mai ales când 10 bănci sunt în faliment nedeclarat, dar trăiesc și fac să prospere niște manageri, consultanți, PR-iști și avocați sistemici, fiind ținute pe aparate de BNR, și când alte 15 nu contează ca cifră de afaceri și total active, deși dau de lucru unui mare număr de consultanți din Fat Four, auditori, analiști, PR-iști și avocați sistemici, iar 20% din totalul activelor sunt vândute la colectorii de creanțe, fără consecințe fiscale, făcând profituri babane în Malta pentru membrii CA-urilor de bănci și pentru prietenii și rudele lor.
 
Că așa-i în tenisul fiscal, tolerant cu monștrii (s)acri și cu sfinții economiei și ai politicii, dar intolerant cu particularii și cu micii comercianți. A, și să nu uităm de eliminarea riscului de responsabilitate pentru faliment și pentru depozitele oamenilor, ca în societatea comunistă multilateral dezvoltată. Nu-i așa că admirații manageri expați ai vieții au motive să protesteze?”, a mai scris Piperea pe contul său.