ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Persoanele care dețin o locuință achiziționată sau construită prin programul "Prima Casă" nu vor mai avea posibilitatea să cumpere sau să ridice o nouă casă, mai mare sau mai scumpă, cu refinanțarea creditului inițial, prin acordarea unui al doilea credit, Guvernul urmând să modifice în acest sens actualul sistem.

În prezent, o nouă locuință poate fi cumpărată sau construită prin acest program dacă creditul acordat inițial este lichidat până la data încheierii contractului de vânzare-cumpărare sau este refinanțat prin acordarea celui de-al doilea credit.

Un proiect de ordonanță de urgență, obținut de Profit.ro, arată însă că Guvernul va elimina posibilitatea refinanțării.

"Eliminarea refinanțării creditului este făcută la sugestia finanțatorilor, care au arătat că, în practica bancară, creditul de refinanțare este acordat în vederea actualizării și adaptării tuturor elementelor ce țin de structura unui împrumut (perioada de rambursare, monedă, costuri și nevoi) cu noul profil al beneficiarului, răspunzând unei cereri stringente de diminuare a costurilor și modificând acele componente care au contribuit la plata unei rate mai mari, fapt cu efect negativ în derularea programului Prima Casă", arată Guvernul, în document.