ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul impozit pe venitul global va fi introdus în două sau trei etape, dintre care prima va începe în mod sigur din 1 ianuarie 2018, iar în loc de consultanți fiscali ar putea fi folosit un sistem informatic, a anunțat ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan. 

”Vor fi două sau trei etape de implementare a acestui sistem. Cu siguranță, prima etapă va fi de la 1 ianuarie 2018”, a afirmat ministrul, citat de News.ro.

În plus, o aplicație informatică ar putea înlocui consultanții fiscali în cazul aplicării impozitului pe venitul global, dacă statul ar reuși să integreze resursele informatice care se regăsesc astăzi în diverse instituții, în condițiile în care există constrângeri în ceea ce privește sistemul informatic al Fiscului de a implementa rapid un astfel de sistem.

Pentru anul viitor, Ministerul Finanțelor are în vedere modificarea sistemului actual de impozitare a veniturilor obținute de persoane fizice, prin renunțarea la cota actuală de impozitare de 16% și introducerea unui impozit diferențiat de 0% sau 10% în funcție de venitul anual global pentru fiecare gospodărie din România. Venitul global impozabil va ține cont de un plafon neimpozabil și de lărgirea sistemului actual de deduceri. De asemenea, familiile cu copii care înregistrează venituri sub un anumit prag vor beneficia de un sprijin financiar anual, pentru fiecare copil aflat în întreținere.