ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ungaria nu se grăbește să adere la zona euro și ar trebui să facă trecerea la moneda unică doar atunci când producția sa economică se apropie de media din zona euro, a declarat ministrul ungar al Economiei, Mihaly Varga


„La fel ca cehii sau polonezii, nu vom intra în anticamera pentru adoptarea monedei euro. Aceasta este o poziție favorabilă și depinde de noi să decidem când vom face următorul pas" a spus Varga, adăugând că Ungaria ar trebui de asemenea să aștepte să vadă care este rezultatul dezbaterilor cu privire la adâncirea integrării statelor membre din zona euro, potrivit Agerpres. 

Banca Națională a Ungariei a apreciat și ea că țara nu ar trebui să adere la euro înainte ca economia să fie suficient de puternică.

Guvernul PSD înființează o comisie care va coordona trecerea României la moneda Euro. Co-președinții comisiei vor fi premierul Viorica Dăncilă și președintele Academiei Române, Cristian Hera, inginer agrochimist, iar vicepreședinții vor fi guvernatorul Băncii Naționale, Mugur Isărescu, și vicepremierul Viorel Ștefan, fost ministru de Finanțe.