ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă o bancă de pe piața românească a anunțat că va majora avansul minim la creditele imobiliare, măsură luată în urma intrării în vigoare a legii privind darea în plată.

Astfel, UniCredit Bank va majora de luni, 16 mai, avansul pentru creditele imobiliare și ipotecare la 25%, de la 15% pentru finanțările în lei, respectiv 20% pentru cele în euro, după ce legea privind darea în plată a intrat în vigoare vineri, 13 mai, fiind a zecea bancă din sistem care anunță înăsprirea condițiilor de creditare.

Banca va acorda de luni produsul de credit ipotecar, imobiliar de achiziție sau de construcție cu avans minim de 25%, atât pentru creditele în lei, cât și pentru cele în euro. „Această decizie a fost adoptată în urma analizelor interne pe care le-am realizat ca urmare a intrării în vigoare a legii dării în plată. Monitorizăm cu atenție evoluția pieței imobiliare și consecințele adoptării legii dării în plată", au declarat reprezentanții instituției de credit, citați de News.ro.

UniCredit subliniază că intenționează să susțină în continuare cererea de finanțări ipotecare, atât prin programul „Prima Casă", pentru care speră suplimentarea fondurilor, cât și prin finanțările de credite ipotecare cu avans de 25%, potrivit paginadebanci.ro.

Până la acest moment, nouă bănci au înăsprit deja condițiile de creditare pe fondul apariției legii dării în plată, majorând în general avansul pentru creditele imobiliare la circa 30%-40%.