ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pentru a atrage mai mulți bani la buget, ANAF a intrat în forță peste românii cu datorii la stat.

Pentru a recupera datoriile, Fiscul a blocat conturile pentru peste 21 de mii de români în luna ianuarie, cu 88 la sută mai mulți față de aceeași lună din 2016, anunță Digi 24.

Sumele poprite au ajuns astfel la peste 244 de milioane de lei, fiind de peste trei ori mai mari față de ianuarie anul trecut.

A crescut și numărul firmelor cu conturile bancare blocate de Fisc - 127 de mii față de 78 de mii în urmă cu un an. Însă, chiar dacă sunt mai multe companii, sumele poprite sunt mai mici cu șapte procente față de ianuarie 2016, adică aproape 740 de milioane de lei.

Tot în ianuarie, ANAF a emis peste 200 de mii de somați de plată, dintre care aproape 83 de mii adresate persoanelor fizice, pentru datorii de 1,4 miliarde de lei. Spre comparație, în prima lună din 2016 au fost comunicate peste 220 de mii de somații, pentru plata a 2,1 miliarde de lei.