ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Klaus Iohannis va cere vineri reexaminarea legii privind darea în plată, potrivit unor surse din Administrația Prezidențială.

Șeful statului consideră că există neconcordanțe între articolele legii și definirea unor termeni.
De asemenea, președintele Klaus Iohannis este de părere că în această lege există prea multe derogări de la Codul civil.

Au fost informații încă de duminică, potrivit cărora Klaus Iohannis avea de gând să întoarcă la Parlament legea privind darea în plată, scrie Profit.ro și să sugereze Legislativului, neoficial, să introducă o limită de aplicare, respectiv pentru creditele cu ipotecă, în sumă de cel mult 250.000 de euro.
 
În urmă cu trei săptămâni, Camera Deputaților a adoptat proiectul de lege privind darea în plată, care a mers astfel la promulgare. Legea prevede că debitorii cu credite ipotecare vor scăpa de datoriile la bănci, IFN și recuperatori, dacă lasă creditorului bunul imobiliar.