ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ion Cristoiu a scris pe blogul său despre cine urmează să preia locul liber rămas la BNR, după arestarea lui Bogdan Olteanu.

”În urma scandalului cu Bogdan Olteanu, scaunul de viceguvernator al BNR lăsat liber, motiv pentru care  Vasile Blaga, copreședinte al PNL, încearcă să îl ocupe. Știind el mai multe lucruri decît noi, muritorii (e pentru Lulutza un fel de Tata Moșu!), Vasile Blaga a fost primul și singurul politician român care s-a arătat preocupat de proclamarea dreptului PNL la desemnarea noului viceguvernator.

„Am discutat astăzi în Comisia de unificare, nu în Biroul Politic Național, și dacă își dă dl Bogdan Olteanu demisia, funcționează Consiliul de Administrație al BNR, nu depinde numai de noi – PNL – ca să convocăm Parlamentul. Dacă conducerile celor două camere vor ajunge la o astfel de concluzie, noi vom răspunde pozitiv, dar fără nicio problemă poate funcționa pînă la 1 septembrie și cu un om în minus Consiliul de Administrație al BNR. (…)
Ni se cuvine nominalizarea, există un algoritm parlamentar care a funcționat întotdeauna, s-a respectat întotdeauna. Nu văd de ce nu s-ar respecta și acum. Dar nu discutăm de nume acum, cînd va fi cazul”, a declarat Blaga.

Lucian Isar a cărui osteneală de pînă acum a dezvăluit că nimic pe lume nu-și dorește mai mult decît postul de viceguvernator.Atît de tare încît, cînd se întoarce Alina Gorghiu acasă, vede intrînd pe ușă, în locul ei, însăși Banca Națională a României. Dacă nu e Lucian Isar, de ce să se fi grăbit șobolanul Vasile Blaga să anunțe, în numele șobolănimii strînse în borta numită PNL, că postul e al PNL?”, a scris Ion Cristoiu pe blog.

„Dacă Bogdan Olteanu n-ar fi fost arestat, n-ar fi fost loc liber pentru Lucian Isar. Ați priceput acum de ce a fost nevoie de arestarea ditamai viceguvernatorului, deși putea fi doar convocat la DNA? Pentru ca Bogdan Olteanu să fie constrîns să demisioneze și astfel să creeze un post vacant”, a mai scris Cristoiu.

În ceea ce privește cazul lui Bogdan Olteanu, plecând de la anchetarea unui fapt petrecut în 2008, unii au lansat ipoteza unei operațiuni de Poliție Politică împotriva lui Călin Popescu Tăriceanu. Aceasta însă a vizat crearea unui post pentru soțul Alinei Gorghiu.

„Bogdan Olteanu i-a fost amant Alinei Gorghiu. DNA l-a arestat pe fostul amant de dragul actualului soț. S-a spus, la vremea respectivă, că Bogdan Olteanu a refuzat să-și lase nevasta pentru a se însura cu Alina Gorghiu.  Dacă se însura cu ea, azi nu era fost viceguvernator. Azi era viitor Guvernator!”, a cochis Ion Cristoiu.