ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat că cel mai mare beneficiu obţinut de România, în relaţia cu Fondul Monetar Internaţional este că instituţia şi-a asumat rolul de coordonator al politicilor economice ale ţării, informează Capital.

"Cu ce ne-a ajutat pe noi cel mai mult FMI, ca să dau şi eu un verdict după atâţia ani de colaborare cu ei? Faptul că mixul de politici a avut o anumită consistenţă. Pentru că noi nu prea vorbim între noi, avem probleme de feudalism târziu, să spun aşa. Şi ei mergeau din loc în loc, de la instituţie la instituţie şi spunea 'stai domnule că ce faci aici nu prea se leagă cu ce face celălalt', a explicat guvernatorul BNR.

În opinia lui Mugur Isărescu, în România întârzie reformele structurale. "Cele mai intârziate sunt reformele structurale. Degeaba încerci să apeşi pe pârghii fiscale sau monetare, de la un anumit punct încolo e ca şi cum ai lua în exces un medicament în ideea că îl compensezi pe altul. Nu! Dacă dozajul nu este bun, mai faci o intoxicaţie sau ceva mai rău', a explicat Isărescu.