ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocatul Gheorghe Piperea a fost invitat în cadrul unui eveniment despre proiectul pe țară pentru 2036. Acesta a povestit cum rolul discuțiilor nu i s-a mai părut interesant după ce guvernatorul Mugur Isărescu a început să vorbească despre statul BNR, care în acest moment nu răspunde niciunui organ de control, și pe care acesta îl dorește neschimbat.

Din precizările avocatului, se pare că Isărescu nu a venit cu vreun plan pentru aceste discuții, ci doar cu ideea că niciun proiect nu va fi fezabil dacă BNR nu va avea în continuare ”imunitate absolută”.

”Imi pare rau, dar nu ma pot abtine. Azi au fost niste discutii ce pareau interesante despre proiectul de tara pentru 2036. Pareau, pana cand a vorbit dl Isarescu. Desigur, a vorbit in stilul cu care ne-a obisnuit: partial soptit, partial in-inteligibil, asa cum ii sta bine unui cvasi-orator care se asteapta ca sala sa faca eforturi pentru a intelege ce spune.
Omul a spus ca orice proiect de tara tre sa tina cont de imperativul de a nu se atinge cineva de statutul BNR, asa cum niste initiative "populiste" recente isi propun. Ca cei care vor schimbarea acestui statut sunt anti-europeni. Desigur, stim la ce schimbare se refera dl Isarescu: aceea prin care se abroga norma care instituie o imunitate absoluta, civila si penala, a sefimii BNR. Implicit, orice proiect de tara trebuie sa pastreze aceasta imunitate, fara ea fiind nasol de tot.
Cu exceptia unei critici lesinate a unor masuri de relaxare fiscala promovate de Ponta anul trecut, dl Isarescu nu a venit cu alt proiect de tara decat imunitatea proprie. Ce-o fi cautat acolo?

PS Oricum : 2036? Pe bune? Pana atunci isi planifica dl Isarescu sa ramana Guvernator al BNR? E, unul, ziceam ca dupa enormul esec cu legea DIP, ar fi fost cazul de neshte demisii pe ici, pe colo, prin partile esentiale! Pana si "tata" Puiu a demisionat dupa minunatia de campionat european, ce naiba!”, a scris Gheorghe Piperea pe contul său de Facebook.