ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fondul de investiții american Varde lucrează cu celebra bancă Rotschild în încercarea de a cumpăra Bancpost, cel mai valoros activ bancar scos la vânzare în acest moment în România, potrivit ZF.

În același timp și Banca Translivania se luptă cu Varde pentru cumpărarea Bancpost, banca cu active de 11 miliarde de lei (2,5 miliarde euro) și o cotă de 2,9 %.

Banca Transilvania este momentan numărul doi pe piața bancară, iar dacă reușește să cumpere Bancpost se va bate pentru prima poziție în România cu BCR și va ajunge la o cotă de 16%.

Sursele de pe piața bancară susțin că Rothschild împreună cu firma sa de consultanță și audit EY sunt consilierii Varde, un fond care încearcă acum să preia atât Bancpost și Piraeus Bank, unde au intrat în date-room.

Bancherii de la Rothschild sunt consultanții austriecilor de la Erste și a CEO-ului Andrea Treichl, iar în 2005 a fost în spatele grupului Erste în achiziția BCR.