ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Băncile anunţă dobânzi tot mai mici la depozite, fie că vorbim de lei sau valută. Există bănci comerciale unde ar trebui ca depozitul să fie de cel puţin 10 mii de lei pentru ca, după un an, să aveţi un câştig. 

Nici comisioanele nu încurajează românii să economisească. Dimpotrivă! În acest moment, la depozitele în lei pe un an, randamentele nu depăşesc 3 procente. În euro sunt cu un procent mai mici, iar în dolari dobânda maximă din piaţă este de 1,7%.

Pentru orice depozit trebuie să deschidem un cont curent ce vine, evident, cu un comision de deschidere de până la 30 de lei. Pe lângă asta există comisioane de administrare lunare şi anuale, plus cel de retragere a banilor la ghişeu. La final, ajungem să plătim până la 90 de lei pentru administrarea unui depozit, explică  Ştirilor TVR.

La finalul unui an de economisire, românii cu sume de ordinul miilor de lei în bănci ajung să aibă pierderi.

Pentru suma de 1.000 de lei depusă în bancă pentru un an, în foarte multe cazuri românii ajung să ridice mai puţin. Cele mai mari pierderi sunt la UniCredit, de peste 84 de lei, iar cele mai mici la Piraeus, de 4 lei.

La fel se întâmplă cu depozitele în euro. Pentru 250 de euro, bani depuşi pe un an, pierderile pot ajunge la 24 de euro.