ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Băncile străine din România obțin profituri din ce în ce mai mari de la an la an. Anul 2016 este preconizat să aducă cel mai mare profit din istorie pe teritoriul țării noastre, care îl va depăși pe cel din 2008.

Marian Munteanu critică politica Băncii Naționale a României, care în anii de după Revoluție nu a susținut sistemul bancar românesc în dauna celui din străinătate, care a acaparat întreaga piață din România.

„Auzim foarte des că se vorbește despre Parlament, Guvern sau Banca Națională, prin cuvinte ca înțelepciune, responsabilitate, maiestuozitate. Dacă există atât de multă înțelepciune la Guvern, la Parlament, la Banca Națională, cum Dumnezeu se face că s-a dus totul de râpă? M-am cam săturat de acest discurs elegant, care nu este lipsit de o oarecare aroganță, care trebuie totuși sancționată. Sunt oameni care își imaginează că aceste instituții, Banca Națională, Parlamentul, Guvernul, sunt cumva proprietatea domniilor lor și că ei sunt acolo un fel de stăpâni și dacă ei emit vreo apreciere sau evaluare, toată lumea trebuie să se închine cuviincios. Vreau să vă spun că în opinia Alianței pentru România, Banca aceasta națională - ați observat că foarte des folosesc dânșii formula „banca centrală” - pentru că aici cumva au dreptate, nu mai e națională pentru că politica dusă de această instituție, în foarte multe puncte, nu a adus acele servicii poporului nostru, întreprinzătorilor români, sistemului bancar românesc... Poate că ar fi momentul ca să nu creadă cineva că este nemuritor în aceste instituții și să se purceadă la niște schimbări fundamentale, inclusiv în ceea ce privește arhitectura acestei instituții, comportamentul său, felul în care este mobilată cu diverse autorități pentru a reveni la un sistem financiar de guvernare care să fie în sfârșit și în interesul nostru. Au trecut prea mulți ani, 25 de ani de când așteptăm și tot așteptăm. La fiecare patru ani vedem niște inflamări care sunt legate evident de un discurs electoral și nu știu ce fel de calități tehnice de adresare. De data asta e nevoie de un nou început”, a spus Marian Munteanu la Antena 3.

Liderul Alianța Noastră România i-a criticat și pe angajații BNR, care au promovat băncile străine în dauna celor românești.

„De aia nu avem nicio bancă românească în România. De aia nu s-au putut face băncile cooperatiste, de aia vin bănci cooperatiste străine în România și fac ce vor. A fost intervenția expresă a Băncii Naționale în acest sens”, a mai spus liderul Alianța Noastră România.

Marian Munteanu așteaptă o schimbare după alegerile parlamentare din 11 decembrie și le transmite angajaților BNR că ar fi cazul să lase locul altor oameni, care au o altă viziune asupra sistemului bancar.

„Ar fi timpul să le dăm o șansă angajaților din Banca Națională să le dăm o șansă să-și caute un loc de muncă în sistemul bancar. Mă deramjează politica Băncii care este în defavoarea cetățenilor României. Și nu e doar o părere, ea este susținută de realități pe care nimeni nu le poate contesta. Orice funcționează în favoarea capitalului românesc, numai sistemul bancar nu. Banca Națională a avut o influență negativă mai ales prin politica dusă în sistemul bancar. Mi se pare incredibil că încă aud oameni care vorbesc că băncile străine au avut pierderi, au avut suferințe în România. În țara aceasta societățile românești au avut suferințe până la intrearea în faliment, populația României a avut suferințe cu credite cu dobânzi uriașe, au dispărut băncile românești, cetățenii români nu mai au acces la anumite servicii. Toți cetățenii României care au credite în țara asta știu ce dobânzi se practică. Unde a fost controlul operat de BNR când băncile românești au căzut una după alta? Acest lucru mi se pare că nu este o simplă coincidență, o simplă întâmplare”, a mai spus în încheiere Marian Munteanu.

Cum să verifici dacă un bancomat are sau nu montate dispozitive pentru clonarea cardurilor