ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Marian Munteanu a vorbit despre un subiect extrem de delicat, legat de legile permisive ale României în ceea ce privește sistemul bancar.

Liderul Alianța Noastră România consideră că vremurile în care băncile comerciale au profituri uriașe pe spatele românilor trebuie să apună, iar pentru acest lucru are câteva propuneri care în opinia sa ar schimba ceea ce se întâmplă în prezent pe piața bancară din România.

Marian Munteanu este de acord că băncile trebuie să aibă un profit, însă dobânzile practicate de acestea sunt printre cele mai mari din Europa, iar cetățenii României sunt tratați diferențiat față de cei din Germania sau Franța, acolo unde ratele dobânzilor sunt mai mici, deși puterea de cumpărare este cu mult mai mare.

„Este timpul să oprim cămătăria. Noi asistăm la o operațiune fără precedent de înșelăciune. Oamenii din această țară sunt supuși unor tratamente incalificabile, iar aceste bănci au depășit orice limită a nerușinării. În numele Aliaței Noastre România declarăm un război total acestor bănci care își bat joc de cetățenii României prin tot felul de contracte și aranjamente. Cadrul legal trebuie modificat, iar miorlăielile politicienilor care i-au acoperit ani de zile trebuie să înceteze. Noi avem nevoie de legi care să funcționeze în favoarea cetățenilor României. Propunem efectiv schimbarea conducerii BNR, intervenția autorității bancare pentru supravegherea activităților băncilor comerciale care să nu-i mai înșele și să nu-i mai fure pe cetățenii României prin tot felul de menajamente. Nu se mai poate răbda lucrul ăsta, nu se mai poate accepta ca prin tot felul de subterfugii oamenii să fie înșelați. Sunt de acord că orice bancă trebuie să câștige, este normal. Se acordă un credit, este firesc ca banca respectivă să aibă un profit, dar românilor li se ia și pielea de pe ei. Nu se poate accepta așa ceva. Trebuie intervenit, iar noi vom susține în Parlament acțiuni legislative clare care să nu le mai îngăduie autorităților bancare, BNR și așa mai departe, să îngăduie acest jaf. Să nu-și imagineze aceste bănci comerciale că pot face tot ce vor. Putem interveni în așa fel, cu ajutorul populației să le ducem în faliment pentru că nu se poate accepta ca ei să-și bată joc de cetățenii României. Există economie de piață care funcționează în Franța, în Germania, vrem să funcționeze la fel și în România, nu cu dobânzile care se practică aici, nu cu intervențiile camuflate sub tot felul de aranjamente. Noi dorim să avem un tratament legal, așa cum se bucură toți cetățenii europeni, să fim tratați cu respect pentru că și banii noștri contează la fel de mult ca cei ai tuturor”, a spus Marian Munteanu la Realitatea TV.

„Neîncrederea românilor în instituții - inclusiv în cele financiare - a atins cote foarte mari, și pe bună dreptate ! Oamenii se simt înșelați și nedreptățiți - și așa și sunt.
E nevoie de responsabilitate din partea tuturor factorilor implicați. Este nevoie de mai multă corectitudine și mai puțină lăcomie. Altfel, încrederea oamenilor se va prăbuși”, a scris Marian Munteanu pe contul său de Facebook.

Gafă imensă la Digi24. Marian Munteanu, întrebat dacă a participat la Mineriada din 1990. REACŢIA fabuloasă a fostului lider al studenţilor