Ziua confesiunilor la BNR s-a transformat seara într-un fiasco total.

Joi dimineață, la ora 11:00,  purtătorul de cuvânt al BNR Dan Suciu anunța că Mugur Isărescu a câștigat anul trecut, în medie, peste 16.000 de euro pe lună, sumă care include salarii și indemnizații, prime, participarea la profit și unele plăți ocazionale, acordate în funcție de anumiți indicatori. A fost ziua în care BNR a dezvăluit salariile personalului, într-o încercare disperată de a-și mai spăla imaginea.

La o căutare a declarației de avere a lui Mugur Isărescu se poate descoperi cu ușurință minciuna. Documentul completat în iunie 2016 relevă că guvernatorul BNR a avut anul trecut un venit din salariu de 1.144.069, adică circa 21.000 euro pe lună! Este vorba de o diferență de 5.000 de euro pe lună, adică 30% din venituri! Cum a fost oare posibil ca un finanțist genial să facă o astfel de gafă?

Chestionat de Pro TV, Dan Suciu a încercat să facă lumină în acest caz și a spus că cei 5.000 de euro lunar reprezintă indemnizație de pensionare.

Conform declarației de avere, Isărescu deține un teren de 14.610 mp, o casă de vacanță în Drăgășani, un apartament în București, o casă în Gruiu, lângă Snagov, un autoturism o barcă cu motor, bijuterii de 70.000 euro, monede vechji de 41.500 eur0, tablouri și icoane de 25.000 euro, dar și aproape 500.000 lei în conturi, 23.000 euro și 10.000 dolari. Guvernatorul mai deține acțiuni la SC MĂR SRL și Lafarge.
Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews