ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialii Ministerului Finanțelor garantează implementarea tuturor măsurilor de scăderi de taxe promise în programul de guvernare, fără a acestea să antreneze noi creșteri de taxe, informează Ziarul Finanțelor.

„Reducerea TVA la 18% din 2018 (față de 19% în prezent- n.red.) este o măsură prevăzută în programul de guvernare și cu siguranță se va realiza, fără să existe creșteri ale altor taxe. Vom reduce cota pe dividende la 0%, față de nivelul actual de 5% și vor fi reduceri și în domeniul contribuțiilor de asigurări sociale. Impozitul pe dividende 0 va revigora piața bursieră și ne va face mai atractivi, astfel încât să aducem mai mulți investitori în România.

Impozitul pe venituri se va reduce de la 16 la 10%, aceasta fiind o altă măsură care se intenționează a fi luată pentru  stimula și mai mult mediul economic, fără a genera creșteri de taxe pe alte părți. TVA 0 la locuințe este o altă măsură trecută în programul de guvernare, care se va introduce. De asemenea, se ia în calcul reducerea impozitului pe veniturile persoanelor fizice de la 16% la 10%.”, a spus Ionuț Mișa, secretar de stat în cadrul Ministerului Finanțelor Publice, în cadrul unui eveniment pe teme de fiscalitate.