ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Finanțelor Publice vrea să amâne pentru 1 iulie 2018 data de la care contribuabilii au obligația de a plăti într-un cont unic creanțele fiscale administrate de organul fiscal central, potrivit unui proiect.

Termenul stabilit anterior era de 1 ianuarie 2018.  

„Prin prezenta ordonanță de urgență se reglementează prorogarea termenului de intrare în vigoare a normei privind efectuarea plății obligațiilor fiscale administrate de organul fiscal central într-un singur cont unic, de la 1 ianuarie 2018 la 1 iulie 2018”, se arată în nota de fundamentare a unui proiect de ordonanță de urgență al Finanțelor, conform Profit.ro.

Potrivit MFP, măsurile propuse prin proiect „sunt favorabile mediului de afaceri deoarece amână intarea în vigoare a normei privind plata obligațiilor fiscale într-un singur cont unic evitând riscul efectării de plăți, după 1 ianuarie 2018, prin utilizarea celor două conturi unice valabile până la 31 decembrie 2017, cu consecința depunerii de cereri pentru corectarea erorilor din documentele de plată sau de calculare a obligațiilor fiscale accesorii în cazul nevalabilității plății, protejându-se astfel buna-credință a contribuabililor”.

Amânarea cu șase luni a plăților în același cont vine în contextul în care Ministerul Finanțelor a publicat un proiect de ordonanță pentru reincriminarea penală, cu pedepse de la 1 la 6 ani, a nerespectării de către angajator în termenul prevăzut de lege a obligațiilor privind contribuțiile pentru salariul angajatului. Proiectul a trecut de etapa de dezbatere publică și se află în discuție între Ministerul Finanțelor și Ministerul Justiției.