Datoriile globale și împrumuturile instabile ar putea arunca lumea într-o nouă criză financiară, a avertizat ministrul german al Finanțelor, Wolfgang Schäuble, într-un interviu publicat, duminică, de Financial Times, citat de Politico.eu.

„Economiștii din întreaga lume sunt îngrijorați de riscurile crescute generate de acumularea de lichidități și de creșterea datoriei publice și private. Și eu sunt îngrijorat de acest aspect”, a declarat Schäuble.

Ministrul german al Finanțelor a avertizat asupra formării unor noi bule de piață, alimentate de banii pompați în economie de băncile centrale. De asemenea, Schäuble a atras atenția asupra deficiențelor zonei euro, din moment ce băncile se luptă să facă față creditelor neperformante.

Potrivit presei germane, Schäuble, ministrul german al Finanțelor în exercițiu, va fi ales președinte al Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei. El ar urma să fie propus oficial pentru funcția de președinte al Bundestagului pe 17 octombrie. În acest context, Wolfgang Schäuble ar urma să nu mai facă parte din viitorul guvern al Angelei Merkel.

Luni, ministrul german al Finanțelor în exercițiu va participa la o reuniune a miniștrilor de Finanțe a Eurogrupului.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews