ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Datoriile globale și împrumuturile instabile ar putea arunca lumea într-o nouă criză financiară, a avertizat ministrul german al Finanțelor, Wolfgang Schäuble, într-un interviu publicat, duminică, de Financial Times, citat de Politico.eu.

„Economiștii din întreaga lume sunt îngrijorați de riscurile crescute generate de acumularea de lichidități și de creșterea datoriei publice și private. Și eu sunt îngrijorat de acest aspect”, a declarat Schäuble.

Ministrul german al Finanțelor a avertizat asupra formării unor noi bule de piață, alimentate de banii pompați în economie de băncile centrale. De asemenea, Schäuble a atras atenția asupra deficiențelor zonei euro, din moment ce băncile se luptă să facă față creditelor neperformante.

Potrivit presei germane, Schäuble, ministrul german al Finanțelor în exercițiu, va fi ales președinte al Bundestagului, Camera inferioară a Parlamentului Germaniei. El ar urma să fie propus oficial pentru funcția de președinte al Bundestagului pe 17 octombrie. În acest context, Wolfgang Schäuble ar urma să nu mai facă parte din viitorul guvern al Angelei Merkel.

Luni, ministrul german al Finanțelor în exercițiu va participa la o reuniune a miniștrilor de Finanțe a Eurogrupului.