ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


24 de bănci au primit, până în luna iulie, notificări pentru darea în plată a imobilelor, de la 3.907 persoane, a declarat guvernatorul BNR Mugur Isărescu.

 Valoarea totală a datoriilor aferente creditelor notificate este de 1.127,4 mil. lei reprezentând 1% din totalul creditelor acordate populației, a spus Isărescu, conform Zf.ro.

Peste 90% din împrumuturile pentru care există notificări de dare în plată sunt denominate în valută, echilibrat între euro și franci elvețieni.

 Legea privind darea în plată, unul dintre actele normative intens dezbătute în România ultimelor luni, a fost aprobată de Parlament în luna aprilie și a intrat în vigoare în mai.

După apariția legii, prețurile imobilelor au înregistrat scăderi relative, iar unele bănci au impus avansuri minime la creditele ipotecare de 30 – 35%. În prezent bănci precum BCR sau Piraeus au redus avansurile minime la 25%, respectiv 20%.