ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernatorul B.N.R., Mugur Isărescu, cu o vechime de peste 25 de ani la conducerea băncii centrale, este dispus să-și extindă durata exercitării funcției, având în vedere faptul că atât coaliția aflată la guvernare, cât și partidele din opoziție, și-au exprimat intenția de a-l sprijini pentru încă un mandat, la votarea din Parlament de săptămâna viitoare, potrivit Bloomberg, citat de Agerpres.

Mugur Isărescu, în vârstă de 69 de ani, a gestionat, în perioada în care s-a aflat la conducerea Băncii Naționale a României, numeroase conjuncturi economice dificile, de la hyperinflație, până la criza financiară mondială din 2008, apreciază Bloomberg.

„Atât Isărescu, cât și Georgescu, au sprijinul nostru. Alte nume pentru Consiliul de Administrație al B.N.R. încă sunt analizate”, a declarat sâmbătă președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, arătând că PSD îl va sprijini și pe Florin Georgescu, prim-viceguvernator din 2004, pentru un nou mandat.

Banca Națională a României va trebui să facă față unor provocări în perioada imediat următoare: expansiunea economică încetinește, ritmul inflației este cel mai ridicat din U.E., iar deficitul bugetar ar putea depăși limita stabilită de U.E., în contextul apropiatelor alegeril prezidențiale și parlamentare din următorii doi ani, comentează Bloomberg.