Guvernatorul B.N.R., Mugur Isărescu, cu o vechime de peste 25 de ani la conducerea băncii centrale, este dispus să-și extindă durata exercitării funcției, având în vedere faptul că atât coaliția aflată la guvernare, cât și partidele din opoziție, și-au exprimat intenția de a-l sprijini pentru încă un mandat, la votarea din Parlament de săptămâna viitoare, potrivit Bloomberg, citat de Agerpres.

Mugur Isărescu, în vârstă de 69 de ani, a gestionat, în perioada în care s-a aflat la conducerea Băncii Naționale a României, numeroase conjuncturi economice dificile, de la hyperinflație, până la criza financiară mondială din 2008, apreciază Bloomberg.

„Atât Isărescu, cât și Georgescu, au sprijinul nostru. Alte nume pentru Consiliul de Administrație al B.N.R. încă sunt analizate”, a declarat sâmbătă președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, arătând că PSD îl va sprijini și pe Florin Georgescu, prim-viceguvernator din 2004, pentru un nou mandat.

Banca Națională a României va trebui să facă față unor provocări în perioada imediat următoare: expansiunea economică încetinește, ritmul inflației este cel mai ridicat din U.E., iar deficitul bugetar ar putea depăși limita stabilită de U.E., în contextul apropiatelor alegeril prezidențiale și parlamentare din următorii doi ani, comentează Bloomberg.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews