ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Despre statul BNR se vorbește intens în ultima perioadă. Unul dintre cele mai bine păzite secrete este salariul angajaților instituției.

Chiar dacă sunt obligați să depună anual o declarație de avere, unii angajați BNR își trec salariul la secret. Există un angajat al BNR mult mai bogat decât guvernatorul. Este vorba de Vasile Ifrim, directorul de achiziții din cadrul Băncii Naționale.

Ifrim este director de achiziții la BNR din 2007, an în care a fost demis din cadrul CEC, împreună cu toată conducerea, de către Varujan Vosganian.

Conform declarației de avere din anul 2015, care este disponibilă pe site-ul BNR, directorul de la achiziții a reușit să achiziționeze 10 case și 10 terenuri, multe dintre ele dobândite în 2014. Majoritatea proprietăților se află în București, și doar cinci în Argeș.

Ifrim are nu mai puțin de 25 de conturi bancare care însumează peste 1 milion de euro. Multe dintre conturi sunt deschise tot în 2014. Subalternul lui Isărescu a adunat atât de mulți bani încât și-a permis să împrumute 200.000 de euro altor persoane și să vândă două apartamente la niște prețuri derizorii, de 25.000 de euro și respectiv 30.000 de euro pe strada Carol Davila din București.