ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Creșterea economică rapidă a României, cea mai rapidă din Uniunea Europeană, îl îngrijorează pe Eugen Nicolăescu, noul viceguvernator al Băncii Naționale a României (BNR), potrivit unui interviu acordat publicației Bloomberg.

 Creșterea generată de consum este nesustenabilă și riscăm posibile ajustări dureroase în viitor, a spus Eugen Nicolăescu, confirmat de Parlament în funcția de viceguvernator al BNR. Acesta intenționează să aibă o cooperare mai bună cu Guvernul pentru a asigura stabilitatea macroeconomică.

„Nimeni nu se poate uita la rata actuală de creștere fără să se întrebe care sunt riscurile ce ne așteaptă”, a spus Nicolăescu.

„Am avut prea des o politică fiscală care mergea într-o direcție și o politică monetară care mergea în altă direcție. Nu cred că acest lucru este benefic pentru țară”, a adăugat viceguvernatorul BNR.

Nicolăescu, membru PNL, va participa la prima ședință de politică monetară pe 3 iulie. Acesta a spus că va propune ca premierul Grindeanu să participe la câteva ședințe pentru a încuraja un schimb mai bun de informații, notează Bloomberg.

Nicolăescu l-a înlocuit pe Bogdan Olteanu, care a demisionat în iulie 2016, fiind acuzat de trafic de influență petrecut în 2008. DNA îl acuză pe Olteanu că ar fi primit un milion de euro printr-un intermediar, la sediul unui partid politic.